Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Γαλλικά και ελληνικά μνημεία από τη λίστα της Unesco

Η Βικιπαίδεια αγαπάει τα μνημεία: Φωτογραφίστε κάποιο μνημείο, βοηθήστε τη Βικιπαίδεια και κερδίστε! Μάθετε περισσότερα

Jetez donc un oeil aux biens qui font partie du patrimoine Mondial de l’UNESCO

 JPEG

39 γαλλικά μνημεία στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO





Ηλεκτρονική έκδοση ενημερωτικού εντύπου - Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα ελληνικά μνημεία της Unesco.



Η UNESCO αποτελεί σημαντικό εξειδικευμένο διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ. Πρόκειται για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών του οποίου τ' αρχικά στην αγγλική αποτελούν και την διεθνή ονομασία UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).

Ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1945, ώρα 12.00.

Στόχος του Οργανισμού αυτού είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της.


Με μια μοναδική ποικιλότητα τοπίων και ιστορικής κληρονομιάς, η Γαλλία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που διαθέτουν σημαντικό αριθμό πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που εντάσσονται στον διάσημο κατάλογο.

Τα εκκλησιαστικά κτίρια κατέχουν σημαντική θέση εφόσον βρίσκουμε τέσσερεις καθεδρικούς ναούς και κάποια ρωμαϊκά αβαεία.

Τρεις φυσικές περιοχές : το Ακρωτήρι Πόρτο στην Κορσική, η περιοχή Πιτόν, λεκανοπέδια και τείχη της Ρεϋνιόν και οι λιμνοθάλασσες της Νέας Καληδονίας.

Ιστορικές πόλεις : οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι, ιστορικά κέντρα της Λυόν και του Στρασβούργου, το παπικό παλάτι της Αβινιόν, το Λιμάνι του Φεγγαριού στο Μπορντώ και ακόμα, προσφάτως το Επισκοπικό μέγαρο στην Αλμπί.

JPEG

Φυσική Κληρονομιά

Επίσης, η γαλλική γαστρονομία εντάχθηκε στον Κατάλογο της άύλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, τo 2010 τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την γαλλική καλοφαγία.

Flag of France.svg Γαλλία

Flag of Greece.svg Ελλάδα









1 σχόλιο:

  1. We would like to acknowledge the exceptional service that we received during the entire refinancing process. Mr Lee professionalism and knowledge of the loan company was impressive and truly appreciated. Mr Lee is a reliable loan officer.In the past, we have had experience with several others banks and have found the process frustrating and tedious. Mr Lee went above and beyond to ensure that all of our needs were met and that everything was handled thoroughly and efficiently. We have and will continue to recommend him in the future.”Mr Lee Contact Email /Whatsapp 247officedept@gmail.com    +1-989-394-3740

    ΑπάντησηΔιαγραφή